Companiile din industria alimentara pot reduce concentratia de acrilamide, substante care duc la aparitia cancerului, cu pana la 80%, se arata intr-un studiu publicat de Confederatia din Industria Alimentara a UE.

Recomandarile se refera la firmele care proceseaza cartofi, cereale si cafea. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca trecerea cartofilor printr-un proces de blansare (oparire) reduce aparitia acrilamidei cu 50%. De asemenea, cercetatorii au aratat ca, daca s-ar folosi alte metode de prajire a cartofilor, consumatorii nu ar mai fi supusi riscului de aparitie a cancerului. De asemenea, au studiat si noi metode pentru micsorarea cantitatii de acrilamide din paine, aratand ca acidul aspartic este cel care poate fi folosit in acest caz.

Sfatul lor a fost ca intreaga atentie a producatorilor sa se concentreze pe compozitia premixurilor utilizate. Studiul mai arata si faptul ca este important si modul in care fermenteaza drojdia. Cercetatorii recomanda, de asemenea, adaugarea de glicina.