Companiile din industria alimentara pot reduce concentratia de acrilamide, substante care duc la aparitia cancerului, cu pana la 80%, se arata intr-un studiu publicat de Confederatia din Industria Alimentara a UE.

Recomandarile se refera
Companiile din industria alimentara pot reduce concentratia de acrilamide, substante care duc la aparitia cancerului, cu pana la 80%, se arata intr-un studiu publicat de Confederatia din Industria Alimentara a UE.

Recomandarile se refera la firmele care proceseaza cartofi, cereale si cafea. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca trecerea cartofilor printr-un proces de blansare (oparire) reduce aparitia acrilamidei cu 50%. De asemenea, cercetatorii au aratat ca, daca s-ar folosi alte metode de prajire a cartofilor, consumatorii nu ar mai fi supusi riscului de aparitie a cancerului. De asemenea, au studiat si noi metode pentru micsorarea cantitatii de acrilamide din paine, aratand ca acidul aspartic este cel care poate fi folosit in acest caz.

Sfatul lor a fost ca intreaga atentie a producatorilor sa se concentreze pe compozitia premixurilor utilizate. Studiul mai arata si faptul ca este important si modul in care fermenteaza drojdia. Cercetatorii recomanda, de asemenea, adaugarea de glicina.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.