Statul a pierdut controlul asupra Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) in urma unei hotarari judecatoresti definitive. Acest fapt a fost posibil intrucat compania de stat a avut datorii de 2.100 miliarde de lei vechi cat
   Statul a pierdut controlul asupra Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) in urma unei hotarari judecatoresti definitive. Acest fapt a fost posibil intrucat compania de stat a avut datorii de 2.100 miliarde de lei vechi catre o alta firma de stat, si anume Socie­tatea de Inchidere si Conservare a Minelor (ICM). Aceasta, la randul ei, este continuatoarea Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), care a fost restructurata in 2004. Dupa restructurare, atat datoriile cat si creantele SNLO au ajuns la  ICM. Numai ca, intre timp, aceasta a intrat in procedura de fa­liment, iar BNP Consult Craiova a fost desemnat lichidator al ei. Cum SNLO avea o creanta de 2.100 mi­liarde de lei vechi catre ICM, lichidatorul, adica BNP Consult, a ajuns sa aiba control asupra a 65% din Socie­tatea Nationala a Lignitului Oltenia in urma unei hotarari jude­catoresti. Pe de alta parte, Eugen Davidoiu, directorul general al SNLO, sustine ca nu a fost anuntat in mod oficial de hotararea judecatoreasca. In schimb, Vladimir Babov, administratorul BNP Consult, a precizat ca a instiintat deja Ministerul Economiei si Finantelor, actionarul unic al SNLO, pentru ca acesta sa isi recupereze titlurile. "Asteptam oferte de minim 2.100 miliarde de lei vechi, altfel am putea vinde actiunile investitorilor privati" a spus Babov la un post national de televiziune. (D.I.)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.