Ministerul Educatiei recunoaste ca legislatia este permisiva si ca actele de violenta, mai cu seama cele dintre elevi si profesori, s-au inmultit. Situatia devine tot mai complicata, deoarece multi directori de scoli ascund aceste cazuri.

Ministerul Educatiei recunoaste ca legislatia este permisiva si ca actele de violenta, mai cu seama cele dintre elevi si profesori, s-au inmultit. Situatia devine tot mai complicata, deoarece multi directori de scoli ascund aceste cazuri.

La nici trei luni de la inceperea actualului an scolar, actele de violenta dintre elevi au ramas in continuare la aceiasi parametri. In schimb cele dintre profesori si elevi s-au inmultit. Numai in ultima luna, trei asemenea intamplari au pus pe jar inspectoratele scolare si ministerul. La Targu Jiu, profesoara Liliana Fagas de la Grupul Scolar Tehnologic „Ion Mincu“ a batut sase elevi. Parintii au reclamat cazul la conducerea scolii si, implicit, la Inspectoratul Scolar Judetean. „In acest caz, ancheta unitatii de invatamant se afla in plina desfasurare. Potrivit Regulamentului, prima comisie care analizeaza situatia este cea formata la nivelul unitatii scolare. Evident, se pot aplica sanctiuni, insa cazul trebuie cercetat cu multa atentie. Profesoara a prezentat comisiei certificatul medical de atestare psihologica, ana liza obligatorie ce trebuie facuta la inceputul fiecarui an scolar. Totul parea in regula, doar ca lucrurile nu stau chiar asa. Profesoara in cauza nu este la prima abatere si atunci, chiar daca comisia de ancheta decide ca persoana sa faca o noua testare psihologica, ea nu mai este obligata de lege. Nu exista parghiile legislative in acest sens“, ne-a declarat Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului educatiei. Un caz similar s-a petrecut la scoala din Munteni, judetul Galati, de data aceasta fiind directoarea Dorina Fresariu, care i-a pocnit pe elevi. Reclamatiile au venit din partea mai multor parinti, insa Inspectoratul Scolar Judetean se abtine de la sanctiuni: „Nu cred ca toate acuzele impotriva profesoarei sunt adevarate, prin urmare, pentru moment, nu vom lua nici o masura“, a declarat inspectorul Mitica Dudau. Un alt caz iesit din comun, de data aceasta de sechestrare, s-a petrecut la scoala Oraseni Schit, comuna Cristesti, judetul Botosani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin