Noul sef al CRU, Biro Rozalia, a declarat ca forul, prin noua structura, va avea ca scop crearea unui dialog "real si eficient" intre politicienii maghiari si comunitate, mentinerea unei legaturi directe intre europarlamentarii UDMR si cetateni, dar
Noul sef al CRU, Biro Rozalia, a declarat ca forul, prin noua structura, va avea ca scop crearea unui dialog "real si eficient" intre politicienii maghiari si comunitate, mentinerea unei legaturi directe intre europarlamentarii UDMR si cetateni, dar si obtinerea obiectivelor Uniunii, inclusiv autonomia.
Intrunirea a fost pentru udemeristi si un prilej de analiza a rezultatelor euroalegerilor. Senatorul UDMR Gyorgy Frunda i-a pus la zid pe membrii UDMR care nu s-au implicat deloc in campania electorala si a cerut sanctiuni dure pentru deputatii Toro Tibor si Garda Dezsno, care l-au sprijinit pe Tokes. Senatorul a sustinut ca cei doi au folosit logistica Uniunii pentru a ajuta concurenta. El a apreciat ca, din moment ce acestia nu demisioneaza, "solutia e simpla: trebuie dati afara". Frunda a precizat totusi ca UDMR nu doreste sa creeze martiri, motiv pentru care cei doi vor fi sanctionati conform propunerilor Comisiei de Etica. Senatorul i-a avut in vizor si pe acei parlamentari, secretari de stat, ministri sau primari din UDMR care nu au participat la campanie.
In privinta relatiei cu adversarii - "civicii maghiari", Marko a spus ca un dialog ar fi posibil numai daca acestia nu mai "injura" UDMR. "M-as bucura ca domnul episcop Tokes sa nu ne mai numeasca organizatie postcomunista. M-a jignit acest calificativ", s-a confesat Marko. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.