Compania South Pacific Group va demara vara viitoare constructia primului circuit Grand Prix One din Romania la Snagov, care va include o pista de automobilism de 3,8 kilometri, spatii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele.
Compania South Pacific Group va demara vara viitoare constructia primului circuit Grand Prix One din Romania la Snagov, care va include o pista de automobilism de 3,8 kilometri, spatii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele.
"Circuite Grand Prix One exista la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra. Ne-am gandit sa dezvoltam un astfel de proiect in Romania pentru ca nu exista o pista pe care sa se organizeze curse de masini. Un astfel de concept, care este similar cu toate Grand Prix-urile din lume, include o pista de Formula 3, galerii comerciale, showroom-uri, restaurante si un hotel de patru stele", a declarat Andrew Prelea, directorul executiv al South Pacific Group, citat de Mediafax.
Potrivit oficialului, costul pentru obtinerea licentei Grand Prix One a depasit 25 de milioane de euro, urmand ca in fiecare an de functionare, compania italiana Mainstreet, care detine acest concept, sa primeasca o taxa din incasari.
Valoarea totala a proiectului va exceda 300 de milioane de euro, investitia apartinand exclusiv companiei South Pacific Group. Banii vor proveni in principal din credite bancare, dar si din surse proprii.
"Am ales Snagovul pentru ca este aproape de Bucuresti si acolo se poate ajunge usor de la aeroport. Am discutat cu primaria si ei au fost incantati de idee. Pe data de 10 ianuarie 2008, se va organiza un referendum la Snagov, si vom vedea daca si locuitorii vor fi de acord cu acest proiect", a afirmat Prelea.In curand am putea avea si circuit de Formula 1Pe langa pista de 3,8 kilometri, pe care se pot organiza curse de Formula 3, curse si testari de masini, proiectul include si 60.000 de metri patrati de galerii comerciale - inchiriate in principal firmelor de haine si accesorii vestimentare - si 90.000 de metri patrati, care vor fi destinati amenajarii unor showroom-uri auto si mai multor restaurante si cafenele. Va fi construit si un hotel de 140 de camere, clasificat la patru stele.
"Va fi un complex in care barbatii pot veni pentru curse si pentru testarea masinilor, iar femeile isi pot ocupa timpul cu unele cumparaturi. Vor fi si locuri de joaca pentru copii. Restaurantele si magazinele vor fi preponderent italiene. Proiectul va arata identic cu celelalte Grand Prix-uri din lume. Dupa un an de la inceperea lucrarilor, cand circuitul va fi deschis, ne asteptam la incasari anuale de sute de milioane de euro", a afirmat Andrew Prelea.
Prelea spune ca nu este exclus ca in urmatorii ani sa incerce sa omologheze proiectul si pentru circuite de Formula 1.
Alaturi de Snagov, in urmatorii ani vor fi amenajate circuite Grand Prix One in Bilbao, Pescara, Singapore, Zagreb, Split, Bangkok, Sidney si Auckland.
Compania South Pacific Group este controlata de trei oameni de afaceri australieni si are in derulare, in diferite stadii de executie, patru proiecte rezidentiale, care vor totaliza 550 de locuinte, in localitatea Tunari, de langa Bucuresti.
Revenit in Romania dupa ce a trait 45 de ani in Australia, George Prelea a fondat compania South Pacific Group, impreuna cu fiul sau Andrew si cu un fost bancher, Richard Garner. La proiectul Grand Prix One participa si Jeffrey Moss, tot un om de afaceri australian, care a condus grupul Pretty Girl Fashion, unde detinea o participatie de 50%, pe care a vandut-o anul trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.