Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si furnizorii de electricitate au decis, saptamana trecuta, sa formeze un grup de lucru referitor la propunerile de modificare a Codului comercial al pietei, prin care preturile energiei ar deveni confidentiale
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si furnizorii de electricitate au decis, saptamana trecuta, sa formeze un grup de lucru referitor la propunerile de modificare a Codului comercial al pietei, prin care preturile energiei ar deveni confidentiale, urmand ca saptamana viitoare sa aiba loc o noua intalnire, arata Mediafax. Vosganian a anuntat, joi, ca va avea o intalnire cu reprezentanti ai Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), producatorii si furnizorii de electricitate pe tema legislatiei din domeniul energiei. Una dintre cele mai importante modificari propuse de ANRE la Codul comercial este renuntarea la transparenta datelor privind tranzactiile cu electricitate, cum ar fi preturile, partile contractante si cantitatile tranzactionate. "Partile contractante, cantitatile de energie electrica si preturile din fiecare contract negociat direct reprezinta informatii confidentiale. Informatiile respective vor fi declarate operatorilor pietelor centralizate numai daca prevederile prezentului Cod comercial impun sau partile implicate convin asupra divulgarii acestor informatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.