Institutul Fraser:
Romania, Marea Britanie, Malaezia, Qatar si Thailanda, precum si statul american Colorado sunt cele mai atractive zone pentru investitii in domeniul explorarilor petroliere si de gaze naturale, potrivit unui studiu reali
Institutul Fraser:
Romania, Marea Britanie, Malaezia, Qatar si Thailanda, precum si statul american Colorado sunt cele mai atractive zone pentru investitii in domeniul explorarilor petroliere si de gaze naturale, potrivit unui studiu realizat de Institutul de cercetari Fraser din Canada in randul a 54 de state. Pentru Romania, marea majoritate a respondentilor considera, in cazul tuturor factorilor luati in considerare, ca acestia incurajeaza sau nu reprezinta o piedica in calea investitiilor in sectorul explorarilor petroliere si de gaze. Astfel, 43% dintre participanti au declarat ca legislatia fiscala, precum si regimul de impozitare incurajeaza investitiile, iar tot atatia spun ca acesti factori nu impiedica investitiile. Restul de 14% a declarat ca cei doi factori au un efect negativ mediu asupra investitiilor. Pretul local al gazelor incurajeaza investitiile in domeniu, considera 50% dintre participanti, iar 33% apreciaza ca nu impiedica investitiile. Institutul Fraser este o organizatie independenta de cercetare cu sediul in Canada.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.