Noul partid pastreaza statutul, sediul, sigla si imnul democratilor
Trandafirul aminteste de trecutul PD, pe vremea cand era afiliat la PESPartidul Democrat-Liberal se anunta a fi un partid mare, in care incap toate curentele politice, de la dre
Noul partid pastreaza statutul, sediul, sigla si imnul democratilor
Trandafirul aminteste de trecutul PD, pe vremea cand era afiliat la PESPartidul Democrat-Liberal se anunta a fi un partid mare, in care incap toate curentele politice, de la dreapta la stanga. Va fi definit ca partid popular, cu valori democrate de centru, valori liberale si crestin-democrate. Insa PDL va pastra si ceva din vechiul PD, care acum cativa ani impartasea valorile de stanga ale socialistilor europeni, si anume trandafirul ca sigla. Imnul si sediul central al noului partid vor fi mostenite, de asemenea, de la PD.
Secretarul general al democratilor, Vasile Blaga, a anuntat sambata ca viitorul Statut al PDL este preluat in proportie de 99% din documentul similar al PD. Potrivit aceleiasi surse, echipele de negociere ale celor doua formatiuni urmau sa finalizeze aseara proiectul protocolului fuziunii PD -PLD, proiectul de Statut al noului PDL, precum si Programul politic.Stoica va primi un post de vicepresedintePana in prezent s-a stabilit ca PLD va avea un presedinte - Emil Boc, doi prim-vicepresedinti - Adriean Videanu si Theodor Stolojan, un secretar general - Vasile Blaga si un secretar general adjunct, Gheorghe Flutur. Structura de conducere este mult mai apropiata de modelul PD decat de cel al PLD. Prin actualul statut, conducerea PD este asigurata de un presedinte, un presedinte executiv, 10 vicepresedinti, un secretar general si 14 secretari executivi. La nivelul PLD, pe langa presedinte, in forul decizional mai exista un presedinte executiv si consiliul reprezentantilor regionali, format din sapte vicepresedinti, un secretar general si opt secretari regionali. De altfel, reprezentarea regionala a fost unul dintre punctele asupra caruia Theodor Stolojan a pus mare accent in momentul aparitiei PLD.
Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ieri ca Valeriu Stoica "va avea un rol important in PDL". “Stoica va fi unul dintre vicepresedintii partidului care se vor ocupa in continuare de programe si strategii”, a anuntat Boc. Stoica este cel care a militat pentru formarea unui astfel de proiect politic inca de pe vremea cand era vicepresedinte al PNL.Ioan Oltean, nemultumitVicepresedintele PD, Ioan Oltean, spune ca sunt putine sanse ca PDL sa reuseasca sa se faca suficient de cunoscut pentru ca succesul la alegerile locale din 2008 sa fie garantat. Oltean s-a opus initial schimbarii denumirii PD, dar sustine ca nu a avut ce sa faca decat sa accepte pozitia majoritatii. El a adaugat ca "va trebui sa facem eforturi mari cu totii pentru ca populatia sa afle ca, de fapt, PD a ramas”. Liderul PD a declarat ca exista si riscul ca noul partid sa nu aiba succesul scontat.PDL cu acte, in luna martiePDL ar putea fi inregistrat ca partid cu personalitate juridica, format in urma comasarii prin fuziune a PD si PLD, in luna martie, intrand direct in campania electorala pentru alegerile locale, au declarat pentru Mediafax surse din cele doua formatiuni. PD a convocat pe 15 decembrie Conventia Nationala, iar PLD va avea in aceeasi data Congresul extraordinar, pentru a aproba Statutul si Programul noului partid, Partidul Liberal Democrat. Astfel, in termen de 10 de zile de la validarea comasarii prin absorbtie, vor depune la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare.
“Avem deja exemplul PLD. Theodor Stolojan a depus pe 27 decembrie 2006 cererea de inregistrare, iar pe 1 martie Curtea de Apel a dat sentinta definitiva si irevocabila. Probabil va fi acelasi parcurs juridic si in cazul PDL. Odata cu inregistrarea PDL va incepe, practic, lupta pentru locale”, au declarat sursele citate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.