Firma de investitii Olivant Advisers Ltd. condusa de fostul director al companiei Luqman Arnold, a declarat ca planuieste sa mareasca investitiile pana la 1,09 miliarde de euro pentru salvarea bancii Northern Rock Plc, lucru ce ar putea inlatura comp
Firma de investitii Olivant Advisers Ltd. condusa de fostul director al companiei Luqman Arnold, a declarat ca planuieste sa mareasca investitiile pana la 1,09 miliarde de euro pentru salvarea bancii Northern Rock Plc, lucru ce ar putea inlatura companiile participante pentru preluare bancii, informeaza Bloomberg. Compania Olivant ar putea investi 208,7 milioane de euro in lichiditati, si ar putea ridica oferta pana la 904,5 milioane de euro, a declarat compania londoneza vineri. Banca Northern Rock cu sediul in Newcastle, a imprumutat aproximativ 34,7 miliarde de euro de la banca engleza, Bank of England din cauza alertelor de faliment din septembrie. Northern s-a reintors asupra negocierilor cu compania Virgin Group Ltd, care doreste sa investeasca 1,80 miliarde de euro si ar plati in plus datoria de 15,3 miliarde de euro pe care Northern o are fata de Bank of England. Compania J.C. Flowers & Co a declarat ca nu isi va revizui oferta facuta pentru Northern, declara o sursa familiara, citata de Wall Street Journal.
De asemenea, la licitatie mai participa si compania Cerberus Capital Management LP. Planul de investitii al Olivant "arata mult mai atractiv decat propunerea facuta de Virgin Group" pentru ca investitorii existenti si-ar pastra majoritatea participatiilor, a declarat James Hutson, un analist la Bruyette & Woods Ltd. "Firma are deja un sprijin important din partea actionarilor", a mai adaugat analistul. La Bursa de Valori de la Londra cotatia titlurilor Northern Rock a ramas neschimbata, la valoarea de 1,43 euro pe actiune, evaluand banca la suma de 603,9 milioane de euro. In acest an, actiunile au scazut cu 91 de procente.
Virgin Group, condus de milionarul Richard Branson, a declarat ca ar investi 278,3 milioane de euro din propriii bani daca numele bancii ar fi schimbat si ar exista posibilitatea de fuzionare cu banca Virgin Money.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.