In lume sunt din ce in ce mai multi varstnici, care duc o viata activa si isi pastreaza autonomia pana la varste inaintate, informeaza cotidianul francez Le Figaro. In prezent, pe glob traiesc mai mult 600 de milioane de persoane peste 60 de ani, adi
In lume sunt din ce in ce mai multi varstnici, care duc o viata activa si isi pastreaza autonomia pana la varste inaintate, informeaza cotidianul francez Le Figaro. In prezent, pe glob traiesc mai mult 600 de milioane de persoane peste 60 de ani, adica de trei ori mai multe decat in urma cu 50 de ani. Se estimeaza ca in 2050, numarul acestora va atinge 2 miliarde. Cresterea numarului de persoane in varsta este determinata de scaderea ratei de fertilitate si de mortalitate. Potrivit prof. Francoise Forette, presedintele Fundatiei Nationale de Gerontologie din Franta, "aceasta revolutie a longevitatii necesita planificarea viitorului planetei astfel incat imbatranirea populatiei sa nu devina o povara".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.