Am trecut printr-o perioada in care am fost nevoit sa aud povesti din spitale. Povesti pe care le stim cu toti si in care difera locatia, boala sau gradul de moralitate al cadrelor medicale.

In spitalele noatre pretul platit pentru sanatate este mare. La propriu el inseamna multi bani. Dar dincolo de bani mai platesti un pret. Acela al umilintei. Starea de pacient te aduce automat intr-o situatie inferioara, esti privit cu dispret si ajutat, pentru ca, deh, pentru asta sunt ei platiti s-o faca. Indraznesti sa speri la un zambet, la informare sau tratament normal. Atunci trebuie sa suplimentezi.

In sfarsit nu va spun nimic nou. Dar ma omoara resemnarea de care suntem cu toti cuprinsi cand ajungem prin spitale. Si as vrea sa stiti ca exista o lege: legea drepturilor pacientului, legea 43/2006. E un inceput in lupta cu responsabilizarea cadrelor fata de bolnavi.

"Boala" in sine este incarcata cu un grad de umilinta al carui cuantum nu mai trebuie suplimentat de oamenii a caror datorie este sa te ajute sa depasesti, mai ales in plan psihic momentul.

Desi incompleta dupa parerea mea legea mi se pare un inceput Bed for lovea€¢ Un site cu idei Tudor Chirila