Nationala feminina de handbal a Romaniei a pierdut cu Ungaria, dar va juca in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Franta.



Pivotul Ionela Gilca nu a avut spor
in fata handbalistelor din Ungaria Repreze
Nationala feminina de handbal a Romaniei a pierdut cu Ungaria, dar va juca in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Franta.



Pivotul Ionela Gilca nu a avut spor
in fata handbalistelor din Ungaria Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei este in grafic, calificindu-se in sferturile de finala ale Campionatului Mondial din Franta, desi a pierdut penultima partida disputata in grupa principala, 31-34 cu Ungaria. Dupa un start de turneu nu tocmai convingator, romancele au revenit temporar, in partida cu Spania (32-19), la forma pe care au aratat-o in urma cu doi ani, cind au cucerit argintul mondial. Atunci ele au facut legea din primul pina in ultimul minut, insa ieri au pierdut absolut surprinzator, desi la un moment dat aveau sase goluri avans. Practic a fost situatia inversa celei cu care fetele noastre s-au confruntat la inceputul turneului, cind nu o data au inceput prost si au incheiat in forta. Acum ele au controlat autoritar debutul de partida, au condus cu 11-6 si 13-7, insa de atunci, din minutul 20, diferenta a inceput sa se micsoreze, astfel incit finalul le-a gasit pe fetele noastre in genunchi.

Infringerea nu pericliteaza calificarea in sferturi, insa ofera sanse minime Romaniei de a ocupa locul intii in grupa si, implicit, de a avea un adversar accesibil in sferturile de finala. Ramine decisiva partida de miine, cu Germania, insa chiar in cazul unei victorii Ungaria are prima sansa la locul intii, vecinele de la vest fiind la egalitate de puncte cu Romania, dar avind avantajul victoriei in intilnirile directe.

Alaturi de Romania, in sferturi s-au mai calificat, dupa disputarea a doua partide, Norvegia, Rusia, Franta, Germania, Ungaria si Angola, singura tara din Africa ajunsa vreodata in aceasta faza a competitiei. Pentru cel de-al 8-lea loc, cele mai mari sanse de calificare le are Coreea de Sud. Campioana mondiala in 2005, la Sankt Petersburg, Rusia a pierdut, cu 21-22, in fata detinatoarei titlului continental, Norvegia.

Romancele vor infrunta marti, de la ora 19.30, nationala Germaniei, meci in urma caruia se decide configuratia finala a clasamentului. Locul 6 la Mondialele din 2005 si la un pas de podium la Europenele de anul trecut, Germania a venit in Franta cu un obiectiv clar: clasarea in primele sapte locuri, ce asigura participarea la turneele de calificare la JO de la Beijing.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.