Autoritatile au gasit, in loc de un tirg de fite pentru copii, un talcioc comparabil cu Vitan-Birzesti.

Garda Financiara a spart ieri Tirgul Baby Expo, dupa ce expozitia, ce se dorea un eveniment de elita, se transformase in talcioc, mai mult de un sfert dintre expozanti fiind amendati pentru nerespectarea regulilor fiscale. Garda a fost sesizata de cumparatorii nemultumiti de faptul ca n-au primit nici macar un bon fiscal pentru marfuri cu preturi destul de mari.

„Ne-au sunat cetatenii. Cind am ajuns acolo, am gasit un veritabil Vitan-Birzesti, desi Baby Expo se dorea un eveniment de elita. Am amendat si am trimis acasa peste un sfert dintre comercianti. Nu aveau documente de provenienta a marfii si nici case de marcat. Inca nu stiu care a fost valoarea totala a amenzilor. Astept raportul de la comisarii trimisi acolo", a declarat pentru Cotidianul Adrian Cucu, seful Garzii Financiare.

Reprezentantii General Expo, compania care a organizat Tirgul Baby Expo, nu au vrut sa comenteze cu privire la „vizita" Garzii Financiare. „Nu dau asemenea declaratii", ne-a spus directorul general al General Expo, Darco Azarmaneche. Intrebat daca vizitatorii au fost nevoiti sa plateasca bilete de intrare in conditiile in care numarul expozantilor era mult mai mic, acesta ne-a spus ca duminica, ultima zi a tirgului, intrarea a fost libera. „Noi, ca organizatori, ne-am decis sa facem o surpriza parintilor, astfel ca, azi, (duminica - n.red.) intrarea a fost libera si pentru parinti", a spus Azarmaneche. Costul unui bilet de intrare a fost de 6 lei pentru adulti, copiii putind intra liber.

Salonul dedicat celor mai moderne produse si servicii pentru copiii cu virste cuprinse intre zero si cinci ani si pentru viitoarele mamici a fost deschis pe 6 decembrie. Numarul companiilor participante, potrivit unui comunicat al organizatorilor, a fost de aproximativ 160.