Asigurandu-si calificarea in sferturile de finala ale turneului final mondial din Franta dupa succesul obtinut, sambata seara, in fata Spaniei, cu scorul de 32-19 (19-6), handbalistele noastre au fost de nerecunoscut, aseara, in disputa cu Ungaria.
Asigurandu-si calificarea in sferturile de finala ale turneului final mondial din Franta dupa succesul obtinut, sambata seara, in fata Spaniei, cu scorul de 32-19 (19-6), handbalistele noastre au fost de nerecunoscut, aseara, in disputa cu Ungaria.
In urma acestui esec, echipa pregatita de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi este obligata sa castige ultima disputa cu Germania, programata maine, de la ora 19.30, pentru a mai putea spera la prima pozitie in grupa principala M II, loc care i-ar oferi sansa de a evita in "decisiv" una din marile forte din cealalta serie, Norvegia, Rusia sau Franta.
Handbalistele noastre n-au reusit sa depaseasca si al saselea val de la Mondialele din Franta, fiind invinse, aseara, de puternica selectionata a Ungariei, cu scorul de 34-31 (14-16), la capatul unei dispute in care antrenorul Gheorghe Tadici a fost trimis in tribune pentru proteste la adresa arbitrilor. Din pacate, desi a debutat furtunos si parea ca se va impune lejer, avand dupa 20 de minute de joc un avantaj incredibil de sase goluri, echipa pregatita de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi a fost de nerecunoscut dupa pauza, cedand inexplicabil initiativa in ultimele 30 de minute. Si daca in prima parte au gasit destule solutii ca sa sparga defensiva maghiara, dupa pauza, tricolorele noastre au revenit de la vestiare lipsite de vlaga si au permis Ungariei sa preia initiativa pe teren. Astfel, de la 16-14 la pauza, Ungaria a egalat in minutul 39, 19-19, si a inceput sa-si mareasca avantajul (23-20, min. 42; 30-28, min. 51), spre disperarea staff-ului nostru tehnic, care a incercat cu disperare sa gaseasca solutii impotriva ofensivei adverse. Iritat de jocul modest al echipei noastre, dar si de unele decizii dubioase de arbitraj, Tadici vede mai intai galben in fata ochilor, iar in ultimul minut este trimis in tribune. Cu psihicul la pamant, jucatoarele noastre termina meciul in genunchi, ratand si o lovitura de la 7 metri in ultimul minut, in vreme ce Ungaria a terminat triumfal, cu 34-31, si s-a instalat in fotoliul de lider al grupei principale M II. "Este incredibil. Am avut si sase goluri, iar dupa pauza am fost de nerecunoscut. Daca dai 31 de goluri n-ai voie sa pierzi acel meci! Au fost cateva jucatoare care s-au blocat psihic in partea a doua. Sigur, pe acest fond, a mai fost si maniera de arbitraj care ne-a fost ostila in ultimele 20 de minute. Oricum, suntem calificati in sferturile de finala si mai avem meciul cu Germania. Acest dus rece ne arata ca trebuie sa invatam sa jucam si sapte contra opt sau noua adversari", a spus suparat Tadici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin