Piata aplicatiilor de gestiune ajunge in acest an la 120 de milioane de euro, fiind estimata sa atinga o valoare de 250 de
milioane de euro pana in 2011.

Cu o valoare de peste 100 de milioane de euro in 2006 si o crestere estimata pentru 2007 de peste 20%, piata de soft si servicii informatice pentru ERP (enterprise resource planning) ramane o "tinta de investitii si o directie strategica" pentru majoritatea jucatorilor IT din Romania, se arata intr-un raport Pierre Audoin Consultants.


SOLUTII. "Piata locala a solutiilor ERP a fost influentata negativ anul trecut de globalizare si centralizare. Mari utilizatori de ERP, privatizati in 2005, au decis includerea achizitiilor de licente si mentenanta pentru produsele software in conventiile de grup", a declarat directorul pentru Europa Centrala si de Est al PAC, Eugen Schwab-Chesaru. Cea mai mare crestere a cererii de produse si servicii ERP (planificarea resurselor intreprinderii) s-a semnalat in sectoarele de servicii, retail & distributie, administratia publica si industrie. In perioada 2007-2011, cele mai importante rate medii de cresteri vor fi pe sectorul bancar, cel de asigurari, administratie publica.