Un diamant de culoare "albastru intens", cantarind 6,50 carate, a fost adjudecat, sambata, pentru suma de aproximativ 2,8 milioane de euro, la o licitatie desfasurata in Franta, la hotelul Reims. Acest diamant patrat, foarte rar si estimat la 500.000
Un diamant de culoare "albastru intens", cantarind 6,50 carate, a fost adjudecat, sambata, pentru suma de aproximativ 2,8 milioane de euro, la o licitatie desfasurata in Franta, la hotelul Reims. Acest diamant patrat, foarte rar si estimat la 500.000 - 700.000 de euro, a fost achizitionat de un cumparator strain, a carui identitate nu a fost dezvaluita, pentru suma record de 2.793.105 de euro (taxe incluse), dupa cum a precizat cabinetul Serret-Portier. "Niciodata nu a fost atins un asemenea pret in Franta pentru o piatra de acest tip, extrem de rara", a declarat sursa. Piatra pretioasa, prezentata la licitatie intr-o montura de Chaumet, este de culoare "albastru fantezie intens, natural si omogen" si de puritate VS2 (Very Small Inclusion). Un diamant de tip identic, fara nici un defect si considerat ca fiind unul dintre cele mai pure din lume, a fost vandut, pe 8 octombrie, la Hong-Kong, pentru suma record de 5,7 milioane de euro. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.