In fiecare an, aproximativ 1.500 de pacienti trec printr-o a doua interventie chirurgicala deoarece in cadrul primei operatii, chirurgii au uitat in corpul lor tampoane de vata. Este o statistica realizata in Statele Unite si constituie p


In fiecare an, aproximativ 1.500 de pacienti trec printr-o a doua interventie chirurgicala deoarece in cadrul primei operatii, chirurgii au uitat in corpul lor tampoane de vata. Este o statistica realizata in Statele Unite si constituie principalul motiv pentru care un grup de cercetatori de la Loyola University Chicago au brevetat o metoda unica de evitare a erorilor medicale de acest fel. Steven DeJong si echipa sa au ajuns la concluzia ca, daca fiecare tampon utilizat la interventiile chirurgicale ar fi prevazut cu un cod de bare similar articolelor de la supermarketuri, atunci probabilitatea ca unul dintre aceste tampoane sa ramana in interiorul operatiei este foarte scazuta. Cand tamponul este introdus in corpul pacientului se inregistreaza in calculator intrarea, iar la finalul operatiei, trebuie sa se inregistreze si iesirea. Interventia se incheie doar dupa ce a fost inregistrata iesirea tuturor tampoanelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.