Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca va renunta la functie si a promis ca atunci cand "aceasta inscenare ridicola va lua sfarsit" se va intoarce pentru a continua reforma in justitie. Chiuariu a spus ca
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca va renunta la functie si a promis ca atunci cand "aceasta inscenare ridicola va lua sfarsit" se va intoarce pentru a continua reforma in justitie. Chiuariu a spus ca l-a anuntat, inca de sambata, pe premierul Calin Popescu Tariceanu despre decizia sa de a demisiona si ca, desi il sustine, seful Guvernului ii va accepta cererea.
Intreaga conferinta de presa a lui Chiuariu s-a constituit intr-un raspuns adresat presedintelui Traian Basescu, de altfel ministrul incepandu-si declaratia cu formula "Domnule Basescu", pe care a mai folosit-o de cateva ori dupa aceea. "Domnule Basescu, constat cu dezamagire ca incercati sa faceti uitat esecul dumneavoastra la referendum si semiesecul Partidului Democrat la alegerile pentru Parlamentul European", si-a inceput ministrul declaratia de presa. Raspunzand presedintelui, Chiuariu a spus ca nu a gresit cu nimic si ca refuza sa participe la "aceasta mascarada".
"Sunt linistit si increzator. Nu depind de functia politica si nu sunt intimidat. Voi renunta la functie, insa am o promisiune: atunci cand aceasta inscenare ridicola va lua sfarsit, ma voi intoarce pentru a duce la bun sfarsit ceea ce am inceput si pentru a termina reforma in justitie", a spus Chiuariu.
"Va trebui sa dam dovada de responsabilitate si sa punem capat circului facut de Traian Basescu", a adaugat ministrul.
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca lanseaza un apel public la intelepciune si la o remaniere a ministrului Justitiei, apreciind ca ar fi grav daca acesta ar ajunge in fata procurorilor din aceasta postura.
"Week-end-ul este un sfetnic bun si sunt dispus sa am rabdare daca as sti ca acest lucru se intampla (n.r. - remanierea lui Chiuariu)", a afirmat seful statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.