Best Distribution vizeaza pentru 2008 afaceri de 4,9 milioane de euro, mai mult cu circa 25% fata de ceea ce si-au propus pentru anul in curs, au declarat reprezentantii companiei, citati de NewsIn.
Principalul furnizor de jocuri pentru retailer
Best Distribution vizeaza pentru 2008 afaceri de 4,9 milioane de euro, mai mult cu circa 25% fata de ceea ce si-au propus pentru anul in curs, au declarat reprezentantii companiei, citati de NewsIn.
Principalul furnizor de jocuri pentru retailerii din Romania, precum si pentru distribuitorii locali, Best Distribution detine o cota de aproximativ 65% pe piata romaneasca de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC si estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa patru milioane de euro, mai mare cu 60% fata de anul trecut.
Reprezentantii Best Distribution au spus ca pentru anul viitor vizeaza cresterea afacerilor cu 25-30%, pana la 4,9 milioane de euro. Circa 10% din cifra de afaceri a companiei este reprezentata de vanzarile online, potrivit oficialilor Best Distribution.
Best Distribution a lansat zilele trecute cea mai noua varianta a seriei de jocuri Need for Speed (NFS), produse de Electronica Arts, Need for Speed Pro Street. Potrivit reprezentantilor companiei, cea de-a 11-a reeditare a jocului ocupa deja prima pozitie in topul general al vanzarilor de jocuri video in Romania. Versiunea anterioara a NFS a generat vanzari de peste 100.000 de euro, fiind unul dintre cele mai importante titluri din portofoliul Best Distribution. "Versiunea actuala a NFS va genera vanzari cu circa 40% mai mari decat predecesoarea sa. Motivele acestei cresteri se regasesc in trendul pozitiv al pietei de jocuri video si hard aferent, dar si in calitatile ultimei versiuni", sustine directorul general al Best Distribution, Andreea Allardin.
Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 a fost achizitionata de grupul RTC. In noiembrie 2007, Best Distribution a fost vanduta in proportie de 40% catre compania greceasca CD Media, unul dintre cei mai importanti distribuitori de jocuri pentru console, PC-uri si hardware din sudul Europei. Tranzactia dintre RTC si CD Media urmeaza a fi realizata in doua etape. In prima faza CD Media a preluat, din noiembrie, 40% din actiunile Best Distribution, urmand ca in maximum sase luni sa-si exercite optiunea pentru restul de 60%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.