Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute doua "Retele Electronice ale Comunitatilor Locale" in  judetul Hunedoara. Acestea fac parte din proiectul "Economia Bazata pe Cunoa
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a inaugurat, la sfarsitul saptamanii trecute doua "Retele Electronice ale Comunitatilor Locale" in judetul Hunedoara. Acestea fac parte din proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" si au necesitat o investitie de 1,5 milioane de lei. La evenimentul de lansare ce a avut loc in localitatile Baru si Şalasu de Sus a participat si seful biroului Bancii Mondiale in Romania, Benoit Blarel. Acestia au spus ca alaturi de cele doua comune care beneficiaza de retele electronice de comunicatie, in proiectul MCTI au mai fost incluse si comunele Lelese si Ilia dar si orasele Uricani, Calan, Petrila si Geoagiu. Proiectul "Economia Bazata pe Cunoastere" va contribui la cresterea competitivitatii localitatilor din Hunedoara implicate in aceasta initiativa. "Relansarea socio-economica a judetului a constituit una dintre preocuparile mele principale de-a lungul carierei politice si sunt multumit ca acest nou proiect, la care am putut contribui si eu, se alatura listei de proiecte destinate judetului Hunedoara", a declarat Winkler. Hunedoara se numara printre judetele care au beneficiat de cele mai mari investitii in proiect, acestea constand in echipamente IT&C si plata costului abonamentului la Internet in cele opt localitati, pentru urmatorii trei ani. Incepand cu aceasta luna toate cele 255 de retele incluse in acest program vor fi deschise publicului larg.
Acestea vor oferi servicii de baza si cu valoare adaugata pentru dezvoltare durabila cum ar fi serviciile publice furnizate prin mijloace electronice, educatie asistata de computer, gestionarea afacerilor cu ajutorul computerului, precum si acordarea de finantari nerambursabile pentru stimularea intreprinderilor mici si mijlocii si utilizarea tehnologiei in dezvoltarea afacerilor. De proiect beneficiaza peste 1.800.000 de cetateni din comune, sate si orase sub 30.000 de locuitori. Proiectul este finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei, avand un buget total de 69,4 milioane dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.