ĄPrimarul care face" are toate sansele sa devina Ąprimarul care face drumuri cu marmura". Si asta nu e deloc bine pentru el. Cind intri in folclor, iesi greu de acolo.

Locuiesc, tranzitoriu, in imediata apropiere a unuia dintre cele mai circulate bulevarde din Bucuresti. Un bulevard relativ recent intrat in renovare, muscat zdravan de gurile flaminde si, da, asa este, harnice ale excavatoarelor. Dupa astuparea transeelor si dupa depunerea unui Ącovor asfaltic" despre care imi e greu sa cred ca este la dimensiunile cu care se lauda municipalitatea, au aparut bordurile si pavajele. Desigur, in zona, unele borduri, desi montate in urma cu doua luni, au fost scoase pentru ca, pesemne, lucratorii au uitat cite ceva - pe ici, pe colo, prin punctele esentiale - de aranjat. Insa acolo unde au aparut cele noi, o parte semnificativa si vizibila a lor sint din marmura.

Mai fac o mica marturisire: am participat, de asemenea, la o intilnire cu Adriean Videanu - la una dintre acelea care fac parte din seria de intilniri cu mai multe redactii de ziar, demarate in aceasta toamna. Sa zicem ca, dupa explicatiile de la acea intilnire in legatura cu mitul bordurilor bucurestene, in cel mai bun caz, nu ma pronunt in legatura cu aceasta chestiune. Insa, intrucit merg destul de mult pe jos si am si obiceiul sa mai si discut cu vecinii, nu pot sa refuz sa aud. Ceea ce aud nu intra, fara nici o exceptie, la activul actualului primar general al Capitalei.

Haideti sa va mai spun ceva. De citeva zile, muncitorii harnici din zona in care locuiesc au decis ca trebuie sa finiseze locurile de parcare.

Cu ce anume? Toti vecinii mei cu care am vorbit spun ca ar fi vorba despre marmura. Eu, cum va spuneam, ma abtin de la alte comentarii, dar vecinii mei nu vor sa faca la fel ca mine. Unii sint hitri: asteapta ca pomii sa fie incercuiti cu marmura sau ca liftul de la blocul la care stau sa aiba usa din marmura; sint citiva care vor sa vada marmura montata si pe rotile masinilor care parcheaza in fata usii blocului nostru. Ceea ce spun altii, va imaginati, nu pot sa reproduc intr-un ziar quality.

Va mira, asadar, in aceste conditii, ca dintre toti democratii doar Videanu e singurul care nu mai vrea sa candideze pentru un nou mandat de primar al Bucurestiului? Va mira ca adversarii PD (+PLD+Traian Basescu) au gasit o bresa - aglomeratia dementa din Capitala - si ca ataca la baioneta, in ziare, la tv, pe oriunde?

Pe mine, nu. Dar ma enerveaza teribil prea multa marmura.