Cititorii 'Gardianul>> au votat, dintr-o serie de 50 de filme, cea mai buna productie cinematografica a tuturor timpurilor. Lista pe care 'am dezvoltat-o>> a fost intocmita de Institutul de Film American (AFI), iar, in urma prezentarii detaliate a a
Cititorii 'Gardianul>> au votat, dintr-o serie de 50 de filme, cea mai buna productie cinematografica a tuturor timpurilor. Lista pe care 'am dezvoltat-o>> a fost intocmita de Institutul de Film American (AFI), iar, in urma prezentarii detaliate a acesteia, cinefilii romani si-au exprimat propriile opinii. Asadar, productia din 1950 'Totul despre Eva>> a primit nota cea mai mare, 9,86.

Totul a inceput pe 8 octombrie, cand filmul aflat pe primul loc din lista AFI , „Cetateanul Kane“, a fost prezentat si supus la vot. Acesta a primit nota finala 8,20 si se afla pe locul 32 in clasamentul optiunilor dumneavoastra. Au fost luate in considerare notele finale, la 24 ore de la prezentarea lor pe site-ul nostru. Calificativele primite de productii au fost destul de apropiate, lupta a fost una stransa, insa au existat unele filme care, se pare, „si-au dorit mai mult victoria“. Primele zece clasate sunt: „Totul despre Eva“ (9,86), „Cowboy-ul de la miezul noptii“ (9,80), „Bonnie si Clyde“ (9,80), „Lawrence al Arabiei“ (9,75), „Double indemnity“ ( 9,67), „Cei mai frumosi ai ai vietii noastre“ (9,50), „Unora le place Jazzul“ (9,47), „Vertigo“ (9,43), „Legea vestului“ (9,33), „Fereastra din spate (9,33). Cele care au avut note identice au fost departajate luandu-se in calcul numarul de vizitatori ai paginii respective pe site-ul nostru. Alte „perechi“ sunt formate de „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ si „Soimul maltez“, cu nota 8,86. „Shane“ si „O viata minunata“ au primit fiecare 8,83. Si „Lista lui Schindler“ are perechea sa, pe „Casablanca“. Ele au primit calificativul 8,67. Westernul „La amiaza“ a primit aceeasi nota ca foarte recentul „Stapanul inelelor“ - 8,50. „Cetateanul Kane“ are si el „jumatatea“ lui, referindu-ne strict la notare, pe „2001: O odisee spatiala“, fiind apreciate cu calificativul 8,20. Si in final, dar nu la sfarsit, clasicele „Cantand in ploaie“ si „Luminile orasului“ au primit, fiecare, nota 7,67.

'Nasii>> lui Coppola, despartiti de trei sutimi
Primele doua productii ale lui Coppola din seria „Nasul“ se afla, in clasament, la numai trei sutimi distanta. „Nasul II“ a primit nota 9,17, iar prima parte a trilogiei, 9,14.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.