O sticla de Macallan Scotch din 1926 a fost vanduta pentru 54.000 de dolari la o licitatie organizata de Casa Christie's, sambata, la New York, informeaza Reuters. Aceasta este cea mai scumpa sticla de whisky vanduta vreodata de

O sticla de Macallan Scotch din 1926 a fost vanduta pentru 54.000 de dolari la o licitatie organizata de Casa Christie's, sambata, la New York, informeaza Reuters. Aceasta este cea mai scumpa sticla de whisky vanduta vreodata de Christie's, a declarat casa de licitatii, care, de zece ani, organizeaza licitatii similare si in Europa. Sticla de Macallan Scotch, achizitionata de un investitor din New York, a fost imbuteliata in 1986, dupa ce bautura a stat timp de 60 de ani intr-un butoi de lemn. Organizatorii licitatiei se asteptau sa vanda licoarea cu o suma cuprinsa intre 20.000 si 30.000 de dolari. "Spre deosebire de vinurile fine, care trebuie consumate imediat ce a fost dechisa sticla, whisky-ul poate fi savurat timp de mai multi ani. Poti deschide sticla si consuma din continutul ei, dupa care poti sa inchizi recipientul si sa il mai deschizi cand vrei. Licoarea nu isi va altera calitatile", a declarat Richard Brierley, responsabil cu vanzarile de vin si bauturi spirtoase la casa Christie's, din Statele Unite. Printre produsele scoase la licitatie de Christie's s-au mai numarat o marca rara de cognac, Armagnac, whisky, sticle de Calvados si Chartreuse. De asemenea, o sticla de Cognac Grande Fine Champagne, dedicata sotiei lui Napoleon, imparateasa Josephine, si distilata in 1811, a fost vanduta pentru suma de 3.600 de dolari, potrivit Christie's. Valoarea totala a obiectelor licitate a atins 304.800 de dolari, depasind asteptarile organizatorilor. Licitatia pentru bauturi spirtoase si whisky care a avut loc sambata la New York a fost prima de acest fel organizata de la prohibitia instaurata in Statele Unite intre 1920 si 1933. Statul New York nu a autorizat licitatii de vin pana in 1994, in timp ce licitatiile de bauturi spiritoase au putut fi organizate abia incepand cu august 2007, potrivit lui Frank Coleman, vicepresedinte al Distilled Spirits Council.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.