Aproape 400 de musulmani din Romania, cei mai multi din zona Dobrogei, au plecat, sambata dimineata, in pelerinaj la Mecca, Arabia Saudita pentru a ajunge la locurile sfinte, in preajma celei mai mari sarbatori islamice. Kurban Bairamul sau sarbatoa
Aproape 400 de musulmani din Romania, cei mai multi din zona Dobrogei, au plecat, sambata dimineata, in pelerinaj la Mecca, Arabia Saudita pentru a ajunge la locurile sfinte, in preajma celei mai mari sarbatori islamice. Kurban Bairamul sau sarbatoarea sacrificiului, care incepe pe 20 decembrie, aduna in fiecare an, la Mecca si Medina, milioane de musulmani din intreaga lume. Cei mai multi musulmani din Romania au plecat prin intermediul fundatiei Taiba din Constanta, o organizatie musulmana sponsorizata de tarile arabe care le asigura transportul cu avionul, iar alti musulmani au plecat, cu autocarele, cu ajutorul Muftiatului. Liderul fundatiei Taiba Constanta, Enghin Kerim, a declarat ca musulmanii, printre care si romani care au trecut la mahomedanism, beneficiaza de gratuitati totale, obtinute din sponsorizari, iar prioritate au avut femeile si barbatii care invata Coranul la fundatie predata de absolventii facultatilor de teologie islamica din tarile arabe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.