Compania South Pacific Group va incepe in vara anului viitor construc]ia la Snagov, lang` Bucure[ti, a primului circuit Grand Prix One din Romania, care va include o pist` de automobilism de 3,8 kilometri, spa]ii comerciale, showroom-uri, restaurante [i un hotel de patru stele.

a€žCircuite Grand Prix One exist` la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra. Ne-am gandit s` dezvolt`m un astfel de proiect in Romania pentru c` nu exist` o pist` pe care s` se organizeze curse de ma[ini. Un astfel de concept, care este similar cu toate Grand Prix-urile din lume, include o pist` de Formula 3, galerii comerciale, showroomuri, restaurante [i un hotel de patru stele", a declarat pentru Mediafax Andrew Prelea, directorul executiv al South Pacific Group.


COSTURI. Potrivit acestuia, costul pentru ob]inerea licen]ei Grand Prix One a dep`[it 25 de milioane de euro, urmand ca in fiecare an de func]ionare, compania italian` Mainstreet, care de]ine acest concept, s` primeasc` o tax` din incas`ri. Valoarea total` a proiectului va dep`[i 300 de milioane de euro, investi]ia apar]inand exclusiv companiei South Pacific Group. Banii vor proveni din credite bancare, dar [i din surse proprii.