Ministerul Sanatatii Publice are in dotare, incepand de ieri, prima unitate mobila de tip Unitate de Primiri Urgente.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vorbit despre un "spital mobil": o masina echipata cu aparatura pentru descarce
Ministerul Sanatatii Publice are in dotare, incepand de ieri, prima unitate mobila de tip Unitate de Primiri Urgente.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vorbit despre un "spital mobil": o masina echipata cu aparatura pentru descarcerari dificile - taie trenuri, camioane -   si "spitalul", constand intr-un cort echipat cu instalatie de incalzire. Aceasta este prima masina care poate interveni in caz de dezastre achizitionata pana acum. In total vor fi achizitionate patru astfel de masini. Celelalte trei vor sosi in tara pana la sfarsitul lunii februarie 2008. Dintre cele patru masini, doua vor fi repartizate la Bucuresti, una la Iasi si una la Craiova. Pretul unei masini astfel echipate este de 320.000 de euro.

AMBULANTE MODERNE. Modul de utilizare si conditiile in care va interveni masina pentru interventie la dezastre vor fi reglementate printr-un act normativ care va fi elaborat in comun de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

De asemenea, tot ieri au sosit si primele zece ambulante de tip B 4x4. Acestea sunt dotate pentru a putea interveni la locul unde sunt chemate cu medic, asistent si paramedic. Ministrul Nicolaescu a anuntat ca in 2007 a incheiat procedurile pentru achizitionarea unui numar de 1.500 de ambulante, investitie totala de 503.397.131 lei. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.