Razboiul declarat sub forma continuata de catre presedintele Traian Basescu la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu se poarta, in ultima vreme, mai subtil, prin decimarea imaginii publice a membrilor Executivului. Daca nu a reusit altfel sa sc
Razboiul declarat sub forma continuata de catre presedintele Traian Basescu la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu se poarta, in ultima vreme, mai subtil, prin decimarea imaginii publice a membrilor Executivului. Daca nu a reusit altfel sa scape de Tariceanu, Basescu poate reusi altfel, incet, dar sigur, folosindu-se de dosare deschise, unul cåte unul, la DNA si Parchetul Inaltei Curti pe numele unor ministri. Dupa decimarea imaginii publice a acestora prin implicarea in cauze legate de coruptie, tradare, complicitati, transmiteri de secrete etc., opinia publica a asistat la iesirea din Guvern a ministrilor Teodor Atanasiu, Codrut Seres, Zsolt Nagy si Decebal Traian Remes. Nici unul dintre acestia nu a fost trimis inca in judecata. Din motive diferite. Mai nou, se adauga alte doua capete: cel al ministrului justitiei, Tudor Chiuariu, si al ministrului muncii, Paul Pacuraru. In total, sase capete, sase ministere.

Presedintele Traian Basescu i-a trimis, pe 29 noiembrie, o scrisoare premierului Calin Popescu Tariceanu in care a incercat sa-i forteze mana acestuia. „Avand in vedere conduita Guvernului si in special a ministrilor vizati de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de a incerca blocarea anchetelor penale si obstructionarea actului de justitie, consider ca imi revine o responsabilitate foarte mare in ceea ce priveste asigurarea cetatenilor ca institutiile statului, printre care si Guvernul, actioneaza in favoarea interesului public, si nu a intereselor personale ale celor care, temporar, indeplinesc functii si demnitati publice“, scria presedintele Romaniei, Traian Basescu. Astfel, Basescu a fortat inca o data remanierea Guvernului, inainte de a da verdictul pentru inceperea urmaririi penale a ministrilor Tudor Chiuariu si Paul Pacuraru.

Chiuariu si Pacuraru, doi PNL-isti pe un balansoar
Acestia sunt ultimii vizati de urmarirea penala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.