Festivalul international al teatrelor de animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie", cea de-a treia editie, si-a desemnat castigatorii. Cinci teatre de papusi din Romania au fost premiate.


La inceputul acestei luni, Tea
Festivalul international al teatrelor de animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie", cea de-a treia editie, si-a desemnat castigatorii. Cinci teatre de papusi din Romania au fost premiate.


La inceputul acestei luni, Teatrul Tandarica din Bucuresti a organizat Festivalul "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie". In cele doua sali ale teatrului s-au jucat cele mai bune, mai recente si mai premiate spectacole pentru copii (si nu numai) sustinute de trupe de teatru din toata tara, dar si din strainatate (Spania, Australia, Suedia, Bulgaria, Ungaria). Actorii, cu ajutorul papusilor si al marionetelor, au facut posibil ca atmosfera de poveste sa-i invaluie pe spectatori. In concurs s-au inscris 16 teatre, dintre care 10 au fost premiate.  Iata care sunt castigatorii festivalului:
*Premiu pentru originalitate scenografica: spectacolul PRINTUL MIRKO,  
(Teatrul Ariel, Tg. Mures).

*Premiu pentru calitate si varietate repertoriala; virtuozitate interpretativa in arta animatiei: Teatrul Tandarica, Bucuresti.

*Premiu pentru expresivitate si rafinamentul imaginii in arta animatiei: spectacolul CRaIASA ZaPEZII (Teatrul Gulliver, Galati).

*Premiu pentru folosirea originala a tehnicii digitale in arta animatiei: spectacolul MOTANUL INCaLTAT (Teatrul pentru copii si tineret, Constanta)

*Premiu pentru omogenitate si exuberanta: spectacolul LOVE THEE (Horizon Theater, Australia)

*Premiu pentru calitatea poetica a spectacolului: CRaIASA ZaPEZII (Teatrul Kover Bela, Ungaria)

*Premiu pentru vigoarea si umorul dialogului actor - papusi:  spectacolul PUNGUTA CU DOI BANI (Teatrul PUCK, Cluj-Napoca)

*Premiu pentru acuratetea si virtuozitatea tehnicii de manuire: spectacolul ANTOLOGIA (Compania Jordi Bertran, Spania)

*Premiu pentru ingeniozitate, rafinament si modernitate in arta animatiei: spectacolul CRaIASA ZaPEZII (Teatrul de marionete din Arad)

*Premiul special al juriului acordat regizorului Cristian Pepino pentru diversitatea mijloacelor de expresie artistica a spectacolelor prezentate in Festivalul "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie".

S-au mai acordat cinci mentiuni: Teatrului Vasilache din Botosani, The Tale Theatre din Sofia (Bulgaria), Teatrului Municipal Bacovia din Bacau, Staffan Bjorklund Teater (Suedia) si Teatrului Arlechino din Brasov.

Cel mai mare succes la public l-au avut spectacolele Lampa lui Alladin si Candid, prezentate de Teatrul Tandarica, Punguta cu doi bani (Teatrul Puck din Cluj-Napoca), Craiasa Zapezii  - Teatrul de marionete Arad si spectacolul prezentat de trupa bulgareasca Jordi Bertran, Antologia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.