Presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta   Eminent chirurg, specializat pe chirurgie cardiovasculara, este general de armata. Excelent pedagog, dar si practician, a realizat peste 8.000 de operatii pe cord, redandu-le viata mai multor mii d
Presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta   Eminent chirurg, specializat pe chirurgie cardiovasculara, este general de armata. Excelent pedagog, dar si practician, a realizat peste 8.000 de operatii pe cord, redandu-le viata mai multor mii de pacienti. Autor de manuale, monografii si articole de specialitate, este considerat o somitate medicala pe plan mondial. A fost recompensat cu ordine, medalii si numeroase titluri academice. Ultimul dintre ele a fost acordat de Universitatea Valahia din Targoviste, care i-a decernat titlul de Doctor Honoris Causa. Cu acest prilej au fost inaugurate in vechea capitala a Valahiei un centru multifunctional de conferinte si o filiala a Academiei Oamenilor de Stiinta. Pentru distinctia acordata si pentru contributia sa la dezvoltarea stiintei romanesti, Jurnalul National il declara pe prof. univ. dr Vasile Candea "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.