Curtea Suprema americana a anuntat vineri ca va examina apelul lui Mohammad Munaf, care a fost condamnat la moarte in Irak pentru implicarea sa in rapirea a trei jurnalisti romani, in 2005, transmite Reuters. Munaf se afla in custodie americana in I
Curtea Suprema americana a anuntat vineri ca va examina apelul lui Mohammad Munaf, care a fost condamnat la moarte in Irak pentru implicarea sa in rapirea a trei jurnalisti romani, in 2005, transmite Reuters. Munaf se afla in custodie americana in Irak si ar trebui predat autoritatilor irakiene. Prin demersul la Curtea Suprema, el incearca sa impiedice tocmai predarea sa catre irakieni.
Curtea Suprema americana a combinat cazul lui Munaf cu unul similar in care este implicat un cetatean iordaniano-american detinut de forta multinationala din Irak in numele autoritatilor irakiene. Munaf afirma ca a fost rapit impreuna cu jurnalistii romani, carora le asigura servicii de translatie. El a fost retinut de armata americana in urma raidului care a dus la eliberarea jurnalistilor si ulterior condamnat la moarte de un tribunal irakian, pentru rapire. Munaf incearca sa obtina in justitie impiedicarea predarii sale de catre fortele americane autoritatilor irakiene. El este detinut in prezent la baza americana Camp Cropper, unde a fost tinut si Saddam Hussein i nainte de a fi executat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.