Fotbalul intern pare tot mai inghesuit in marginea anului. Beneficiind de aceiasi prestatori, atat Cupa Romaniei, cat si campionatul intern mustesc de mediocritate. Racilele acestor competitii par la fel de durabile ca prezenta in decor a unor person
Fotbalul intern pare tot mai inghesuit in marginea anului. Beneficiind de aceiasi prestatori, atat Cupa Romaniei, cat si campionatul intern mustesc de mediocritate. Racilele acestor competitii par la fel de durabile ca prezenta in decor a unor personaje de poveste urata. Uitati-va la Mitica Dragomir. Sau, mai degraba, observati ca nu prea mai puteti sa va uitati la Mitica Dragomir. Presedintele cel mai presedinte al LPF isi consuma rusinarea departe de sticla televizoarelor. Acum un an, acum doi ani, cand ni s-au mai intamplat oarece succese prin cupele europene, Corleone isi luase la purtare zambetul sau destul si dadea cu barosul in timpanele contribuabililor: "Ascultati la mine, bai fratilor. Pai, daca si in alte domenii am avea succesele din fotbal, Romania ar fi cea mai prima din parcarea aia europeana. Sa zicem sarua€™ mana la investitorii astiaa€¦". In prag de 2008, Mitica tace profund si ingandurat. Nici macar nu se mai poate imprumuta din reusitele echipei nationale. Federalii au cam pus distanta fata de Corleone. Pentru ca atunci cand echipele de club mai miscau, iar nationala isi consuma in durere ratarile, presedintele LPF s-a delimitat: "Ce ma intrebati pe mine de nationala? Liga raspunde de campionatul intern". Saracua€™ Mitica. Cata dreptate avea. Dar Mitica trebuia sa stie o vorba a militienilor. A militienilor aia americani. Orice declaratie poate fi folosita impotriva ta. Liga Profesionista de Fotbal raspunde intr-adevar de organizarea campionatului intern. Dar sefii ligii nu vor putea face niciodata ordine in propria batatura umbland cu sarut mana de la un patron de club la altul. Liga nu trebuie sa fie o taraba a favorurilor prin care se incearca captarea bunavointei investitorilor. Micile avantaje obtinute prin atitudine obedienta fata de cei care-ti dau votul au traire scurta. Il avantajezi pe Iancu, se supara Paszkany, il avantajezi pe Paszkany, se supara Becali, il avantajezi pe Becali, se supara Copos, il avantajezi pe Copos, se supara Borcica. Si uite-asa, intri intr-un labirint in care ratacesti pana la iesirea in decor. Reteta relatiilor vinovate din campionatul intern a rezistat ani la rand. A rezistat deoarece liga si federatia aveau aceleasi strategii. In ultimul timp insa, Mircea Sandu si Ionut Lupescu au schimbat macazul, lasandu-l pe Mitica in ofsaid. Dar meciul nu este jucat. De aceea scriu acum si il sfatuiesc pe Mitica, altfel un personaj de voie buna, sa se replieze rapid. Repararea imaginii fotbalului intern ii va aduce si lui avantaje durabile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.