Afacerile cu arme facute de statul roman impreuna cu cel iranian nu reprezinta o noutate. O stenograma realizata dupa o convorbire intre doua pesonaje implicate in acest domeniu ne arata ca afacerile de acest gen cu Iranul s-au realizat si inainte d
Afacerile cu arme facute de statul roman impreuna cu cel iranian nu reprezinta o noutate. O stenograma realizata dupa o convorbire intre doua pesonaje implicate in acest domeniu ne arata ca afacerile de acest gen cu Iranul s-au realizat si inainte de 1989. „In virtutea contractului incheiat inainte de 1989, ei au tot venit, au pistonat, ei voiau de la noi (...) piese de schimb, accesorii“, se arata la un moment dat in stenograma. Memorandumul din 1995 realizat in urma discutiilor dintre partea romana si cea iraniana face referire pe langa tranzactia realizata intre 1994 si 1996 si la legaturi mai vechi ce dateaza de dinainte de 1989: „Referitor la scrisoarea de garantie nr. 68 din data de 11.07.1989, cumparatorul se angajeaza sa instruiasca Saderat Bank sa elibereze o scrisoare de garantie(...)“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.