Fostul deputat social-democrat Dan Iosif a fost inmormantat sambata, cu onoruri militare, la Cimitirul Eroii Revolutiei din Bucuresti, la ceremonia funebra participand, altaturi de familie, colegi de parlament, dar si revolutionari dornici sa-i auca
Fostul deputat social-democrat Dan Iosif a fost inmormantat sambata, cu onoruri militare, la Cimitirul Eroii Revolutiei din Bucuresti, la ceremonia funebra participand, altaturi de familie, colegi de parlament, dar si revolutionari dornici sa-i auca un ultim omagiu. Trupul neinsufletit al fostului deputat social-democrat a fost depus in jurul orei 13.00, la Biserica Eroii Martiri, din Cimitirul Eroii Revolutiei. La ceremonie au participat in jur de o mie de persoane, printre care si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu, senatorul PRM Eugen Mihaescu, democratul Marian Zlotea sau generalul in rezerva Mircea Chelaru. Slujba religioasa a fost oficiata de patru preoti, la incheiere, cortegiul funerar primind onorurile Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul” si trei salve de arma. Ion Iliescu a evocat personalitatea colegului sau de partid. "Numele lui va ramane vesnic legat de evenimentele sageroase din decembrie 1989 care au caracterizat revolutia romana. S-a manifestat atunci prin trasaturile lui de caracter, vointa, fermitate, eroism.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.