IMBOGÃ…TIRE. Departamentul pentru Agricultura de la Washington a revizuit dupa 30 de ani programul pentru acordarea de hrana femeilor si copiilor cu venituri foarte mici. Astfel s-a luat decizia ca la cosul zilnic sa fie adaugate fructe, legume si cereale integrale. De asemenea, s-a luat hotararea de a se reduce cantitatea de produse cu
grasimi saturate si colesterol. Schimbarile survin in urma constatarii ca populatia are alte nevoi nutritionale decat in anii a€™70. Aproximativ 9 milioane de femei si copii pana la 5 ani nevoiasi isi pot cumpara lunar alimente in valoare de 39 de dolari.


ALUNE. Alergiile mortale la alune apar la varste foarte fragede, se arata intr-un studiu realizat de cercetatori americani. De aceea, autorii ii sfatuiesc pe parinti sa introduca aceste arahide in alimentatia copiilor cat mai tarziu, pentru a scadea riscul de alergii si implicit de deces. Cercetatorii au aratat ca parintii le dau copiilor sa consume produse cu alune dupa ce implinesc varsta de un an. Mai mult, acestia precizeaza ca la varste mai inaintate reactiile alergiilor pot fi mai usor anihilate, astfel incat nu se mai ajunge la situatii tragice. In SUA sunt aproximativ 1.800.000 de persoane cu alergii la alune. Dintre acestea, peste 200 mor anual din cauza reactiilor foarte violente.