PD si PLD intentioneaza sa declanseze procedura de comasare prin absorbtie, care va fi finalizata in luna martie, anul viitor. Acesta va fi momentul in care PDL va capata personalitate juridica, dupa cum au declarat pentru Mediafax surse PD si PLD. <
PD si PLD intentioneaza sa declanseze procedura de comasare prin absorbtie, care va fi finalizata in luna martie, anul viitor. Acesta va fi momentul in care PDL va capata personalitate juridica, dupa cum au declarat pentru Mediafax surse PD si PLD.

Liderii celor doua formatiuni vor astfel sa temporizeze procedura oficiala pentru a ocoli obligativitatea de a renunta la grupul parlamentar PD si la functiile din Legislativ pe care le detin. Conform presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, prin aparitia PDL, PD va disparea ca partid, iar parlamentarii sai vor deveni independenti.

In aceste conditii, ei nu vor mai putea ocupa functiile ce reveneau grupului parlamentar al PD. In termen de zece de zile de la validarea comasarii prin absorbtie, presedintele interimar Emil Boc, alaturi de cel putin trei membri fondatori ai PDL, vor depune la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare, statutul, programul politic, declaratia referitoare la sediu si la patrimoniul noului partid si dovada deschiderii contului bancar. "Avem deja exemplul PLD. Theodor Stolojan a depus la 27 decembrie 2006 cererea de inregistrare, iar la 1 martie Curtea de Apel a dat sentinta definitiva si irevocabila. Probabil va fi acelasi parcurs juridic si in cazul PDL, numai ca anul viitor, in martie, candidatii nostri la alegerile locale vor intra in prima linie a bataliei pentru primarii si consilii judetene si locale", au declarat, pentru Mediafax, sursele citate. O data cu inregistrarea oficiala a PDL, democratii isi vor pierde, pana la finalul acestei legislaturi, functiile din Parlament. "Presupunem ca majoritatea PSD-PNL-PRM-UDMR-PC va decide asta atunci, dar este incorect, pentru ca atunci cand PDSR si PSDR s-au unit tot in urma unei comasari prin fuziune, noul partid, PSD, si-a mentinut posturile obtinute in Parlament", au mai precizat sursele citate.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.