In timp ce Parchetul General refuza sa puna la dispozitia instantei documentul prin care seful DNA, Daniel Morar, cere SRI date personale referitoare la Corina Voiculescu, avocatul Mariana Stefan acuza SRI ca "efectueaza interceptari care nu au legat
In timp ce Parchetul General refuza sa puna la dispozitia instantei documentul prin care seful DNA, Daniel Morar, cere SRI date personale referitoare la Corina Voiculescu, avocatul Mariana Stefan acuza SRI ca "efectueaza interceptari care nu au legatura cu siguranta nationala", fapt confirmat oficial si de un judecator.  


Problema din ce in ce mai grava a interceptarilor facute de Serviciul Roman de Informatii (SRI) in dosare care nu au nici o legatura cu siguranta nationala a fost sesizata recent si presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa semnata de avocatul Mariana Stefan.


Potrivit Marianei Stefan, intr-unul din procesele in care este aparator, un judecator al Tribunalului Bucuresti si un reprezentant al DIICOT au recunoscut ca procurorii nu detin tehnica necesara pentru a realiza interceptari in dosarele penale, asa cum prevede Codul de Procedura Penala. "SRI efectueaza interceptari care nu au legatura cu siguranta nationala, incalcand astfel orice lege ce reglementeaza activitatea institutiei. S-a recunoscut public faptul ca nici DNA, nici DIICOT si nici Politia nu detin aparatura pentru ascultarea persoanelor urmarite. Exista un vid legislativ grav in aceasta materie, motiv pentru care am cerut presedintelui Romaniei, in calitatea sa de garant al drepturilor constitutionale, sa solicite demisia ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu. SRI nu are ce sa caute in dosare care nu vizeaza siguranta nationala", ne-a declarat Mariana Stefan.      


"PRESIUNI". Recent, liderul PC, Dan Voiculescu, a acuzat Ministerul Public ca exercita presiuni asupra unei instante de judecata care judeca un abuz al sefului DNA, Daniel Morar. El s-a referit la rezolutia data publicitatii saptamana trecuta de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care se comunica neinceperea urmaririi penale fata de procurorul-sef al DNA pentru abuz in serviciu in urma plangerii fiicei sale Corina Voiculescu. "Procurorii de la PICCJ fac publica o decizie din 29 august care il absolva pe Daniel Morar, cu doar cateva zile inainte de procesul in care seful DNA trebuie sa raspunda pentru punerea sub ascultare a telefoanelor fiicei mele intr-un dosar in care fiica mea nu este implicata in nici un fel", se arata intr-un comunicat de presa al presedintelui PC. Dan Voiculescu aminteste ca exista o a doua solicitare a instantei de judecata prin care i se cere Parchetului General, sub avertismentul amendei, sa ofere judecatorului documentul care arata ca Daniel Morar solicita SRI date personale referitoare la fiica sa intr-un dosar in care "aceasta nu are nici o calitate procesuala". "Ma intreb de ce Parchetul a refuzat o data solicitarea judecatorului si de ce este fortat judecatorul sa recurga la amenda, o formulare in fond extrema, pentru a obtine un raspuns de la procurorii doamnei Kovesi? In loc sa raspunda acestei solicitari al carei termen este marti, 11 decembrie, Parchetul iese cu un comunicat in care se arata ca seful DNA are dreptul sa asculte telefoanele fiicei mele", afirma liderul PC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.