Concedierile masive anuntate de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) au provocat panica in comunitatea locala. Doua treimi din cei 320 de angajati ai companiei intra in planurile de reducere a activitatii RMGC pana la reinceperea procesului de auto
Concedierile masive anuntate de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) au provocat panica in comunitatea locala. Doua treimi din cei 320 de angajati ai companiei intra in planurile de reducere a activitatii RMGC pana la reinceperea procesului de autorizare a proiectului minier din zona. Asta inseamna ca, pana in luna ianuarie 2008, peste 200 de angajati vor ramane fara venituri. Dintre cei vizati, cei mai multi au de platit rate la banci pe care spun ca nu vor mai avea cum sa le achite. Disperati ca vor intra in datorii si vor ramane pe drumuri, oamenii se gandesc sa plece la munca in strainatate. „Vom muri de foame, asta se va intåmpla. Eu am facut imprumut la banca pentru ca eram sigur de locul de munca. Am cumparat un televizor, o masina de spalat, un calculator si platesc timp de zece ani. Am doua fetite de crescut si raman, in pragul sarbatorilor, fara loc de munca. Voi incerca sa plec in Spania unde munceste si fratele meu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.