Acuzele Cotroceni - Camera Deputatilor privind intarzierea intentionata a publicarii deciziei Curtii Constitutionale (CC) privind Comisia speciala de la Cotroceni primesc o lamurire chiar de la directorul Monitorului Oficial: din cauza aglomerarii de acte care trebuie publicate, respectiva decizie trebuie sa mai astepte cateva zile.

La "Ziua portilor deschise la Monitorul Oficial", sambata, directorul institutiei, Liviu Moraru, a explicat ca "decizia nu a fost publicata in MO din cauza ca exista o avalansa de acte care asteapta sa fie publicate. Intr-o avalansa de acte care vin peste noi, cele pentru care nu ni se solicita in mod expres nu le publicam cu prioritate". Potrivit Rompres, Moraru a recunoscut si ca a fost sunat de la Administratia Prezidentiala pentru a fi intrebat despre respectivul act, dar spune ca nu a fost vorba despre presiuni, ci despre "un interes normal" spre a se informa in legatura cu parcursul actului normativ. In consecinta, cum nu a primit nici o solicitare de publicare cu prioritate a deciziei Curtii, acest act va trebui sa isi astepte randul, urmand probabil sa fie publicat in cursul acestei saptamani, pentru a putea produce efecte.

Saptamana trecuta Basescu l-a acuzat pe presedintele Camerei Deputatilor ca blocheaza publicarea deciziei Curtii in Monitorul Oficial, iar Bogdan Olteanu (foto) a sustinut ca Liviu Moraru i-ar fi spus ca seful statului ar fi facut presiuni pentru publicarea "peste rand" a deciziei CC. Potrivit lui Basescu, Olteanu ar fi dorit sa-l blocheze pe seful statului in decizia legata de cei opt fosti si actuali ministri pentru care s-a cerut aviz de urmarire penala.