Calificate deja in sferturile de finala ale competitiei, fetele pregatite de Gheorghe Tadici s-au relaxat din plin in compania selectionatei similare a Ungariei, pierzand cu scorul de 31-34 cea de-a treia partida din grupa. Rezultat asteptat ar zice
Calificate deja in sferturile de finala ale competitiei, fetele pregatite de Gheorghe Tadici s-au relaxat din plin in compania selectionatei similare a Ungariei, pierzand cu scorul de 31-34 cea de-a treia partida din grupa. Rezultat asteptat ar zice gurile rele, data fiind lipsa de experienta a multora dintre componentele nationalei Romaniei. Cum prima reprezentativa a Spaniei (desfiintata de Maier&Co in meciul de sambata - la final: 19-32), a furnizat o mica-mare surpriza , invingand mult mai titrata echipa a Coreei de Sud cu scorul de 28-26 (13-12), situatia se complica in grupa Romaniei.
Ca tot veni vorba despre experienta, interul Cristina Neagu (19 ani), una dintre mezinele lotului, a anticipat infrangerea din meciul in care romancele au dat piept cu cea mai agresiva aparare a turneului (Ungaria - 27 de eliminari si 16 cartonase galbene, inaintea partidei cu Romania!): a€žEste primul meu CM la senioare si e mai greu decat la junioare sau la tineret. Emotiile sunt mai mari, altfel e contactul fizic si psihic, dar ma bucur ca ma aflu aici. Echipa este in crestere si are evolutii din ce in ce mai bune".
Cat despre urmatoarea etapa a CM din Franta, presedintele FRH, Cristian Gatu, si-ar dori ca Romania sa evite in sferturi echipa Frantei, considerand ca onor gazdele vor primi un ajutor important din partea arbitrilor. Date fiind prestatiile de pana acum ale impricinatilor, nu exista nici un motiv sa ne indoim de spusele sefului federalilor de la Sala Floreasca din capitala. Pana una-alta, ar fi de preferat ca Gheorghe Tadici sa gaseasca solutiile potrivite pentru ca handbalistele noastre sa nu se incline si in fata nemtoaicelor. Noroc mare ca pana la intalnirea cu Germania romancele vor avea totusi o zi de pauza, cat se poate de necesara. Speram sa fie si suficienta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.