Scrisoare deschisa
Ma numesc Badila Razvan-Florin. Sint medic specialist. Locuiesc in Cluj-Napoca. Va scriu pentru ca sint tare indignat.

In seara zilei de vineri, 7 dec. 2007, eram in supermarketul BILLA pentru a-mi face niste cumparaturi. La casa am constientizat ca-mi lasasem banii acasa. Vinzatoarea, amabila, ma invita sa astept la o masa pina vine cineva sa-mi aduca banii. Mentionez ca fac cumparaturi lunare in BILLA de 15 milioane cel putin.

Si acum incepe nebunia. Unul din paznici, un tinerel de aproximativ 20 de ani  ma trage de mina si ma intreaba: "Ba baiatu, unde ti-s bonurile?" La asemenea adresare ii spun frumos ca nu doresc sa vorbesc cu el. Imi spune: "Tu asa vorbesti cu mine? Te fac aici, ma, in 50 de bucati". Oripilat, ii cer sa cheme managerul supermarketului. Refuza si continua sa-mi adreseze niste expresii pe care nu le-am mai auzit pina atunci, pur si simplu de nereprodus. Considerind ca nu e cazul sa-mi stric ziua, ma intorc cu spatele la el si incerc sa ma concentrez sa citesc ziarul.

Primesc banii, ma reasez la casa si cind ajung sa platesc, acelasi paznic vine la mine si-mi spune urlind: "Esti un jegos si infect. Te fac aici in 50 de bucati. Cine te crezi ma, sa nu ma bagi in seama? Eu fac ce vreau". De data asta  nu am mai suportat si am cerut unei vinzatoare sa cheme managerul. Acesta vine, si spre stupoarea mea, imi declara ca eu sint vinovat pentru ca nu am raspuns paznicului si ca el il cunoaste pe acest paznic foarte bine si el e sigur ca eu mint. Desi aveam martori. Cind cheama paznicul acesta declara ca e adevarat tot ce-am afirmat eu.

Ma asteptam ca acum sa primesc scuzele necesare din partea managerului. In schimb, el spune ca paznicul a fost indrepatati sa procedeze asa pentru ca eu eram de vina. Am plecat din magazine plin de indignare. Puteam sa fiu maturator pe strada si sa-mi cumpar o ciocolata 1 data/an si nu cred ca trebuia sa fiu obligat sa suport un asemenea tratament, nici din partea paznicului si nici din partea conducerii.

Cum sa mai intru eu in supermarketul BILLA din Cluj-Napoca stiind ca, oricind, pot sa fiu injurat, insultat, amenintat si, cine stie, poate chiar batut de un angajat cu acceptul conducerii magazinului!?

Cu stima,
Dr. Badila Razvan  NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro.