Ioan Scurtu, de 44 de ani, si-a pierdut viata in urma exploziei, fiind prins sub cazanul rezervorului, in timp ce un tanar de 22 de ani, Ionut Lungu, a suferit arsuri grave pe fata si un traumatism cranio cerebral. O a treia victima, Ioan Utan, de 34
Ioan Scurtu, de 44 de ani, si-a pierdut viata in urma exploziei, fiind prins sub cazanul rezervorului, in timp ce un tanar de 22 de ani, Ionut Lungu, a suferit arsuri grave pe fata si un traumatism cranio cerebral. O a treia victima, Ioan Utan, de 34 de ani, cu arsuri la ochi, a fost transportat la spital si internat. Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Satu Mare, Gheorghe Stramb, citat de Mediafax, rezervorul care a explodat avea o capacitate de 33 de tone, iar in momentul deflagratiei era incarcat cu 25 de tone de pacura, care s-au imprastiat pe o suprafata de aproximativ 300 de metri patrati.
Stramb a precizat ca, dupa primele cercetari, s-a constatat ca explozia a fost produsa de "interventia neautorizata asupra rezervorului de pacura al victimelor". "Concluziile sunt provizorii, insa cel mai probabil explozia s-a produs din cauza interventiei neautorizate si neprofesioniste, cu sudura, asupra rezervorului de pacura. Se pare ca cei doi realizau o sudura in partea de sus a rezervorului, fara a avea permis de lucru pe rezervor. Reprezentantii firmei Alfa Rom sustin ca nu aveau ce cauta acolo", a spus Stramb. Acesta a precizat ca inca se fac verificari pentru a se stabili cu exactitate imprejurarile in care a izbucnit deflagratia. "Sunt aici echipe de pompieri, politisti si procurori, inca se iau declaratii", a precizat Stramb.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.