Terenul de sub celebra moara a poetului George Cosbuc - din comuna bistriteana ce poarta azi numele marelui scriitor - va fi cumparat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud care negociaza cu noii proprietari ai terenului. Doi bistriteni au castigat te
Terenul de sub celebra moara a poetului George Cosbuc - din comuna bistriteana ce poarta azi numele marelui scriitor - va fi cumparat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud care negociaza cu noii proprietari ai terenului. Doi bistriteni au castigat terenul in instanta si acum cer un pret piperat pentru a-l vinde Complexului Muzeal Judetean Bistrita-Nasaud din subordinea CJ. Rectificarea bugetului Consiliului Judetean de joi a inclus, printre altele, si alocarea a 70.000 de lei Complexului Muzeal Judetean in vederea achizitionarii terenului de sub moara. Azi obiectiv turistic, moara consacrata in poezia "Mama" a devenit in timp un loc de pelerinaj pentru iubitorii lui Cosbuc din toata tara. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu, este vorba de circa 7-10 ari de teren pentru achizitionarea caruia s-au alocat 70.000 de lei.
"O sa negociem in continuare, eu am avut o intalnire cu unul dintre proprietari si le-am spus ca terenul nu este la drumul principal si ca nu poate valora 2000 de euro pe ar, dar o sa vedem ce va fi. Fiind terenul lor, au spus ca vor sa construiasca case. Deci ori se desfiinteaza moara, ori cumparam terenul", a declarat Marinescu, intrebat daca nu cumva cei doi profita de valoarea turistica a terenului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.