Makwan Mouloudzadeh, in virsta de 20 de ani, a fost spinzurat la inchisoarea Kermanshah din vestul Iranului, dupa ce a fost gasit vinovat de un tribunal iranian de violarea a trei baieti, pe vremea cind avea doar 13 ani. Legislatia internationala int
Makwan Mouloudzadeh, in virsta de 20 de ani, a fost spinzurat la inchisoarea Kermanshah din vestul Iranului, dupa ce a fost gasit vinovat de un tribunal iranian de violarea a trei baieti, pe vremea cind avea doar 13 ani. Legislatia internationala interzice executarea celor care au comis infractiuni inainte de a deveni majori, chiar si dupa ce acestia au implinit 18 ani.

Mouloudzadeh a fost arestat in 2006, dupa ce trei barbati au depus o plingere conform careia ar fi fost agresati sexual de acesta in urma cu sapte ani. In timpul procesului, Mouloudzadeh a retras o marturisire anterioara, sustinind ca a fost data sub amenintarea politiei, a anuntat Human Rights Watch. Ca stat membru al Conventiei pentru Drepturile Copilului, Iranul si-a luat angajamentul de a nu executa copiii infractori. Totusi, conform Amnesty International, Iranul a executat cinci minori in 2007 si un total de 27 de minori incepind cu 1990. In total au fost spinzurate 280 de persoane in Iran, anul acesta. Infractiunile pedepsite cu executarea in Iran sint crima, violul, jaful armat, traficul de droguri, adulterul, actele homosexuale si apostazia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.