Incident in vestul provinciei Kosovo. Mai multi sarbi kosovari s-au incaierat cu fortele NATO de mentinere a pacii, transmite Realitatea TV. Totul s-a petrecut intr-o piata dintr-un sat situat la 90 de kilometri de capitala Pristina, in timpul unei v
Incident in vestul provinciei Kosovo. Mai multi sarbi kosovari s-au incaierat cu fortele NATO de mentinere a pacii, transmite Realitatea TV. Totul s-a petrecut intr-o piata dintr-un sat situat la 90 de kilometri de capitala Pristina, in timpul unei vizite a comandantului KFOR si a emisarului ONU in Kosovo. Diplomatul sustine ca sarbi kosovari care au provocat scandalul sunt influentati de Belgrad, iar incidentul reprezinta o incercare a Serbiei de a intimida si ameninta organizatiile internationale.

Situatia din Kosovo este din ce in ce mai tensionata cu doar o saptamana inainte ca SUA, UE si Rusia sa predea secretarului general al ONU un raport privind statului provinciei. Raportul informeaza ca negocierile dintre sarbi si albanezi au esuat pentru ca nu s-a putut ajunge la un acord pe tema cruciala a suveranitatii.

Serbia afirma ca tot ce poate accepta pentru Kosovo ramane autonomia extinsa, in timp ce albanezii vor sa declare unilateral independenta provinciei. Consiliul de Securitate al ONU va discuta chestiunea Kosovo pe 19 decembrie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.