Invidios pe ratingurile OTV-iste facute pe seama Elodiei, PRO TV a lansat un concurs sinistro-mistocaresc de scenarii, „Enigma Elodiei".PRO TV promite ecranizarea scenariilorpremiante De cind Elodia si-a facut disparitia in mod misterios in Brasov la inceputul lunii septembrie, OTV a preluat vigilent cazul si a investigat neostoit seara de seara, sub netulburata indrumare a lui Dan Diaconescu, ajungind in zilele noastre cu dezvaluirile pe la episodul 80. Viata si moartea Elodiei au fost desirate ita cu ita, intinse pe toate fetele si vopsite in cele mai negre culori, tinind si acum pensionarimea romana cu sufletul ghem de emotie, ca, cine stie, azi, miine se da criminalul la OTV si ei n-au stiut dinainte. Dozele de dramolism extrase de OTV din cazul Elodia i-au imobilizat pe pensionari in fata televizoarelor, crescind gloria, audienta si banii postului.

Cum nu putea sa preia reteta OTV de reusita in fata telespectatorului ramolit, iar dramolismul nu poate fi sintetizat decit cu ajutorul catalizatorului Dan Diaconescu in persoana, PRO TV isi ia public-tinta tinerii care se dau toata ziua pe net, gata din principiu de un misto la adresa voyeurismelor si detectivismelor tataicilor si mamaitelor lor, si lanseaza pe site-ul sau un concurs de scenarii online, „Enigma Elodiei". Le prezinta un scurt formular, care, completat cu orice cuvint le vine, trebuie sa rezolve intr-un „mod cit mai hazliu si nonrealist" misterul mortii Elodiei. Creatia si-o inscriu in concurs la una dintre cele doua categorii: „hazlio-SF" sau „sado-maso", sub promisiunea ca cel mai votat scenariu din fiecare categorie va fi transformat intr-un film de catre echipa MediaPro Pictures.

Ecranizarea unui astfel de scenariu ar fi insa o mare incercare si pentru un regizor fantast precum Tim Burton. Alice a iesit premianta la topul sado-maso cu urmatorul text: „Nu trebuie sa fii chiar bou pentru a deslusi enigma Elodiei. Intr-o zi, Elodia si-a luat-o rau in freza de la Cioaca. In momentul acela a primit un vizitator neasteptat: o maciuca, o cazma sau un topor in cap. Avocata s-a prins ca e ceva necurat la mijloc, dar nu stia exact ce. Nu si-a dat seama nici macar un minut mai tirziu, cind suprinzatorul oaspete a decis ca, daca intra mai mult si mai mult in teasta, o omoara".

Concursul de hahaiala grotesca propus e PRO TV depaseste cu mult mahalageala OTV, dar, vorba aceea, ancheta treneaza, media jubileaza.