Presa de la Budapesta nu a trecut cu vederea intalnirea dintre episcopul reformat de Piatra Craiului ­Laszlo Tokes, ales europarlamentar la 25 noiembrie, si presedintele Traian Basescu. In cadrul discutiilor, desfasurate saptamana aceasta la

Presa de la Budapesta nu a trecut cu vederea intalnirea dintre episcopul reformat de Piatra Craiului ­Laszlo Tokes, ales europarlamentar la 25 noiembrie, si presedintele Traian Basescu.

In cadrul discutiilor, desfasurate saptamana aceasta la Palatul Cotroceni, cei doi au stabilit o noua intalnire, la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a dezbate „lista de probleme" romano-maghiare. Pana atunci, episcopul reformat este asteptat cu un set de propuneri scrise.

Cotidianul ungar „Ma-gyar Hírlap" noteaza faptul ca independentul ­Laszlo Tokes a fost primit mai repede la discutii de catre seful statului roman decat de catre conducerea UDMR. Tokes a luat legatura cu Administratia Prezidentiala imediat dupa anuntarea rezultatelor euroalegerilor, dorind sa stabileasca cu Traian Basescu modul in care va reprezenta Romania la Bruxelles.

Episcopul reformat a spus ca a incercat sa mentina legaturile cu UDMR, dar ca liderii Uniunii nu s-au aratat deschisi dialogului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.