Recompensa. Pensionarii vaduvi care nu s-au recasatorit vor primi bani in plus din 2008 Pensionarii vaduvi isi vor rotunji pensia din 2008 cu aproape un milion de lei vechi. Dupa ce ani la rand li s-a promis ca vor primi bani in plus, in cazul in ca
Recompensa. Pensionarii vaduvi care nu s-au recasatorit vor primi bani in plus din 2008 Pensionarii vaduvi isi vor rotunji pensia din 2008 cu aproape un milion de lei vechi. Dupa ce ani la rand li s-a promis ca vor primi bani in plus, in cazul in care nu s-au recasatorit, pensionarii vaduvi de la oras vor primi in plus la pensie 90 de lei (900.000 de lei vechi) pe luna, iar cei de la tara, cate 35 de lei (350.000 de lei vechi) pe luna, dar numai in anumite conditii. Potrivit site-ului Avocatnet, Legea nr. 255/2007 prevede ca sotul supravietuitor al unei persoane care, la data decesului, avea calitatea de pensionar (de stat sau in agricultura) va beneficia din 2008, la cerere, de un ajutor lunar, daca indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii: - este pensionar in sistemul public de pensii si are cel putin varsta standard de pensionare (din decembrie 2007 - 58 de ani la femei, respectiv 63 de ani, la barbati); - nu beneficiaza de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public; - nu s-a recasatorit dupa decesul sotului; - durata casatoriei cu sotul care a decedat a fost de cel putin 10 ani. Bani in plus Ajutorul lunar este de: - 90 de lei lunar, daca solicitantul are o pensie mai mica sau egala cu 364 de lei pe luna; - 35 de lei lunar, in cazul in care sotul supravietuitor este pensionar agricultor si are o pensie egala sau mai mica de 140 de lei pe luna. Daca durata casatoriei cu sotul decedat a fost mai mica de 10 ani, dar de cel putin 5 ani, cuantumul ajutorului lunar se diminueaza proportional. Ajutorul lunar se stabileste prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, in termen de 30 de zile de la data depunerii cererii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.