Vacaroiu sustine ca democratii ar trebui sa-si piarda functiile parlamentare dupa fuziunea cu peledistii. In replica, Valeriu Stoica spune ca seful Senatului nu stie legea partidelor.

Parlamentarii PD isi vor pierde toate functiile p
Vacaroiu sustine ca democratii ar trebui sa-si piarda functiile parlamentare dupa fuziunea cu peledistii. In replica, Valeriu Stoica spune ca seful Senatului nu stie legea partidelor.

Parlamentarii PD isi vor pierde toate functiile pe care le detin in comisiile si in conducerea Camerei Deputatilor sau a Senatului, in momentul formarii Partidului Democrat Liberal, ameninta presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. Acesta sustine ca o data cu aparitie PDL, alesii PD vor deveni independenti si nu vor mai avea dreptul sa detina functii in legislativ. In plus, Vacaroiu crede ca ca ar fi normal ca democratii sa-si piarda si functiile pe care le detin in teritoriu. "Functiile pe care le au la ora actuala de vicepresedinti la Camera Deputatilor, la Senat, de chestori, de presedinti de comisii, toti devin independenti si in astfel de situatii sint convins ca nu vor mai avea pretentii sa mai aiba vreo functie in teritoriu", a spus acesta la Realitatea TV.

In replica, liderul PLD, Valeriu Stoica, ii recomanda lui Vacaroiu sa puna mina si sa citeasca legea partidelor. "Ei asa au facut cind s-a infiintat PSD prin absorbtia PSDR? Domnul Vacaroiu nu stie legea partidelor. PDL se va forma in urma comasarii prin fuziune a PD si PLD. Rezulta un partid nou, care preia toate drepturile celor doua partide", sustine Stoica.

Eventuala pierdere a functiilor parlamentare nu e singura problema a viitorului PDL. Pastrarea trandafirului pedist in sigla PDL este contestata de PSD. Social democratii sustin ca vor depune o contestatie la inregistrarea noului partid. "Trandafirul este simbolul socialistilor si nu ar trebui folosit de un partid popular-liberal", a anuntat vineri eurodeputatul socialist Catalin Nechifor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.