Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca in aceasta seara, de la ora 19.30, impotriva selectionatei Spaniei, intr-un meci in care tricolorele isi pot pregati serios si ultimele doua dispute din grupa principala M II, cu Germania si Un
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca in aceasta seara, de la ora 19.30, impotriva selectionatei Spaniei, intr-un meci in care tricolorele isi pot pregati serios si ultimele doua dispute din grupa principala M II, cu Germania si Ungaria. Si cum pana acum echipa pregatita de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi si-a facut viata amara in mai toate partidele disputate la Mondialele din Franta, presedintele FRH, Cristian Gatu, a spus la finalul ultimei intalniri de infarct cu vicecampioana olimpica de la Atena, Coreea de Sud, ca spera ca diseara sa nu mai aiba parte de alte palpitatii, deoarece "inima mea nu mai poate!".
Dupa superba victorie obtinuta in fata puternicei echipe a Coreei de Sud, handbalistele noastre si-au refacut fortele, ieri, in ziua de pauza de la Mondialele din Franta, si vor incerca in aceasta seara, de la ora 19.30, intr-un meci transmis in direct de TVR 2, sa depaseasca si urmatorul obstacol din faza secunda, Spania. Dornice sa-si asigure prima pozitie in ierarhia grupei principale M II, pentru a evita in sferturile de finala Rusia si Norvegia, tricolorele nu se gandesc decat la varianta victoriei, chiar daca handbalistele iberice practica un joc incomod. Totusi, diferenta de valoare este net favorabila echipei noastre, fapt recunoscut si de presedintele FRH, Cristian Gatu, care spera sa nu mai aiba parte de meciuri pe muchie de cutit ca pana acum. "Este un Campionat Mondial foarte echilibrat si care poate sa creeze perturbari cardiace. Asa e frumos sportul! Poate, la meciurile urmatoare, Romania se va exprima mai usor si va fi mai relaxata. Nu mai rezist la inca doua meciuri de genul celui cu selectionata Coreei de Sud. Inima mea nu mai poate", a comentat Gatu. De altfel, antrenorul Gheorghe Tadici se arata optimist si spune ca echipa este in grafic, acumuland patru victorii din tot atatea meciuri disputate. "Am plecat 24 de echipe la drum si cred ca am intrat in primele opt dupa victoria impotriva Coreei de Sud. Fiecare dintre cele 12 echipe ramase in grupele principale isi doreste o medalie, dar si un loc care sa-i faciliteze accesul la Jocurile Olimpice. Echipa Romaniei, spre deosebire de Rusia, are infinit mai grele meciurile aici pentru ca toate echipele sunt avizate si doresc sa faca un rezultat de exceptie. Important este ca pana acum suntem in grafic", a declarat Tadici, adaugand ca "sunt aproape sigur ca ne vom califica in semifinale". De mentionat ca dupa prima etapa din grupele principale, Romania, Germania, Rusia si Norvegia sunt singurele echipe care au acumulat punctaj maxim, fiind, de altfel, si principalele favorite la accesul in careul mondial de asi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.