SPECTACOL. Teatrul Odeon si Compania Astra Roma Ballet din Italia ne invita azi la "Narciso", un spectacol de dans ce ofera o viziune coregrafica moderna a mitului omonim. Transpus in contemporaneitate, mitul lui Narcis ofera un simbol al timpurilor
SPECTACOL. Teatrul Odeon si Compania Astra Roma Ballet din Italia ne invita azi la "Narciso", un spectacol de dans ce ofera o viziune coregrafica moderna a mitului omonim. Transpus in contemporaneitate, mitul lui Narcis ofera un simbol al timpurilor noastre, o societate ce nu mai pune pret pe valorile autentice, care distruge umanitatea, innebuneste... moare si cu siguranta nu se mai transforma in acea "floare oglinda". Coregrafia este semnata de Veronica Frisotti, iar distributia reuneste nume ca: Grazia Cundari, Valeria Miserendino, Camilla Colella, Domenico Ausilio, Fedele Catucci, Duilio Ingraffia, Fabio Mastrapasqua. (Roxana Vintila)   PREMIERÃ… TEATRALÃ…. Regizorul Florin Fatulescu a pus in scena, la Teatrul Mic, sambata si duminica, spectacolul "Jaques sau supunerea", care a determinat in 1993 critica americana sa aprecieze ca Eugene Ionesco "este limpede si bine conturat ca o pictura". Ionesco a dorit intotdeauna ca publicul sa rada si sa se amuze la spectacolele lui, chiar daca ii impune, prin momente penibile sau ridicole, si un sentiment de jena. "In SUA - spunea Fatulescu - , unde am montat Jacques sau supunerea, Ionesco era considerat un autor greu accesibil, iar publicul si presa au fost uimiti de accesibilitatea cu care a fost prezentat in spectacolele mele." (R.I.A.)   AMINTIRI. Expozitia "Comunismul in Romania 1945-1989" va fi vernisata azi la Palatul Culturii si Stiintei din Varsovia, de Muzeul National de Istorie a Romaniei, in colaborare cu Institutul Cultural Roman, informeaza un comunicat al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Expozitia prezinta realitatile unui sistem care a guvernat Romania timp de aproape jumatate de secol, cuprinzand in cele sapte capitole tematice aspectele regimului comunist, precum: represiunea si rezistenta, exilul romanesc, cultul personalitatii lui Nicolae Ceausescu si Revolutia din 1989 etc. Expozitia va fi deschisa in perioada 11-28 decembrie. (Roxana Vintila)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.